12:00

Öckerö IF

Referat: Hönö IS - Öckerö IF

ÄNNU ETT GULD BÄRGAT :)

Idag var det dags för årets största händelse då FINALEN i OLDBOYSCUPEN gick av stapeln och naturligtvis så är det Öckerö mot dom otroligt fysiska,löpstarka och mest tekniska spelare som går att frambringa i denna kommun som står som motståndare, (HÖNÖ IS OLDBOYS för er som inte har så stor koll).

Kl.12.00 blåstes matchen igång och fram tills dess så hade dessa giganter haft en lååååång genomgång angående fotbollens alla tänkbara händelser enbart för att inte lämna något åt slumpen (öckerö).

Ekan höll i den stenhårda uppvärmningen men våra boys såg helt oberörda ut, detta kunde bara bli bra var känslan.
Domare var den alltid så unga Ulf Liljenkrans som för övrigt fick vara med oss när lagbilden togs :)

Första halvlek var väl lite ställningstagande från båda lag men Öckerö hade lite mer boll men vi var ganska så bekväma med att låta dom rulla runt eftersom inget farligt hände.

Det farligaste som hände var väl när våran duracell-kanin Magnus Bäcklund blev så brutalt nersparkad att han dessvärre tvingades bryta matchen, hur det är med hans fotled får vi återkomma med.

I andra halvlekens inledning (4 minuter) så har Bryngel fått upp farten ända från egen backlinje och detta ser Mikael Tell som finner det lämpligast att låta han fortsätta och med precision slå genomstickaren till honom och som den notoriska målskytt Bryngel är så var saken ganska klar (Hönö 1-0 Öckerö).

Vi höll ångan uppe och skapade ytterligare målchanser och vid ett tillfälle i Öckerö's straffområde så blir vi tilldömda en straff men som den snälla killen han är Mikael T så vill han inte punktera matchen redan här utan bestämmer sig för att lägga den strax utanför stolpen. Minuter senare så kommer Mikael igen och nu lossar han kanonen men även denna lägger han strax utanför.

Med någon minut kvar så får Öckerö en hörna som egentligen var helt ofarlig men dom var snabba på att ta hand om andrabollen på mittplan och vi lyfte väl inte så snabbt som var tänkt, Öckerö kommer in i straffområdet och det är en lite grötig situation där dom får till ett skott, Mange är med på detta och täcker ut bollen. Vi andra tyckte nog det såg farligare ut än vad det egentligen var.
Sekunderna efter lyfter Ulf pipan till munnen och blåser av matchen och ytterligare ett GULD kunde räknas in :)